Ponuda i potražnja prijevoza
5.0/5 ocjena (1 glasova)

TIMOCOM RING EVENT na Nürburgringu

TIMOCOM RING EVENT 2005.


PUTOVANJE.. I ZNATE LI GDJE JE NÜRBURGRING?

Prije nego počnem pisati ovu reportažu, molim Vas da mi iskreno odgovorite na jedno pitanje. Da li ste znali da F1 staza Nürburgring NIJE pored Nürnberga? Evo dolje je anketa, a pošto je anonimna, molim Vas za potpunu iskrenost. Baš me zanima jesam li ja toliko smotan što to nisam znao ili nisam jedini koji ima tu dezinformaciju u glavi.

Dakle, dobio sam poziv na ovaj Timocomov event i s odušljevljenjem planirao putovanje. Obzirom da je Timocom-ova pozivnica ljubazno podrazumijevala dvije osobe, pozvao sam prijatelja, inače vozača busa u Čazmatransu, da ide sa mnom. Ženica baš nije bila oduševljena, ali to je jedinstvena prilika. Aha, pitate se zašto nisam ženu pozvao sa sobom. Hmm, dobro pitanje!

I tako sam se ja bacio na planiranje putovanja. Sam događaj je bio u subotu, a podrazumijevao je cjelodnevni događaj, večernji domjenak, noćenje u hotelu, te nedjeljni boravak u hotelu. Ali da bismo došli u subotu, trebalo je negdje u Njemačkoj prespavati sa petka na subotu. Rezervirao sam hotel u malom mjestu pored Nürnberga, jerbo je "F1 staza pored Nürnberga, zar ne?!?". Čak sam i od žene iz hotela dobio potvrdu na moje pitanje "How far is F1 race track Nürburgring from your hotel?", lijepo mi je odgovorila "From our hotel it takes you about 15 to 20 minutes to the F1 Norisring". Ma sigurno se zabunila pa je napisala Norisring umjesto Nürburgring. Tenk ju teti u hotelu, puno mi je pomogla ...

Krenuli smo u petak iz Zagreba oko 13 sati i laganim tempom došli tamo navečer oko 21 sat. Malo i lijepo živopisno tipično njemačko mjestašce i mali zanimljiv hotelčić. Lijepo smo se naspavali, ujutro naručili buđenje u 7.30 ("imamo vremena jer se moramo voziti samo 15-20 minuta, a događaj počinje u 10 sati"). Fino smo doručkovali, zekali se i fotkali po hotelu, obzirom da smo bili jedini gosti. Gospođa na recepciji je bila zbunjena kad sam je pitao za put prema F1 stazi. Ali nema veze, mislili smo "kaj ona zna di je F1 staza", uostalom imali smo i isprintane karte od hotela i od staze. Nažalost, do tada nam nije palo na pamet da ih proučimo. Kad smo ih pogledali malo bolje, odmah nam je bilo čudno što niti jedan broj ceste nije isti na obje karte. "Ma sigurno nešto ne gledamo dobro, ajmo nazvati hotel na Nürburgringu!" Pitam ja ljubaznu gospođicu na recepciji kako da pronađemo Nürburgring, pita me gdje smo, kod Nürnberga.. "Na dobrom ste putu, sad samo ravno prema Frankfurtu, pa prema Koblenzu i imate još 400-500 km do Nürburgringa". Prvo smo bili u šoku, a onda smo prasnuli u smijeh. Kolegi je čak palo na pamet da se vratimo u Hrvatsku, jer smo bili skoro pa na pola puta od Hrvatske, ali sam mu začas to izbio iz glave. Nazvao sam onda kolegicu Danielu iz Timocoma da potvrdim da dolazimo, ali da smo "malo" zalutali. Počeo je i snijeg padati, ledila se cesta, ali nema nazad. Uskoro se pokazalo sunce, suha cesta i sretno smo se dovezli do Nürburgringa oko 12.30 sati.

DOGAĐANJA

Stigli smo taman na ručak. Propustili smo cijeli jutarnji program. A onda su nam objasnili da su formirane tri grupe posjetitelja: grupa za školu sigurne vožnje, "zabavna" grupa (karting, trke autićima, simulacije vožnje, natjecanje u promjeni guma itd.) i novinarska grupa. Mi smo ušli u novinarsku grupu, što znači da ćemo sve obići, ali ništa nećemo probati. No dobro, sigurno će biti zanimljivo i ovako, iako šteta što neke stvari nećemo probati. Prije ručka nas je kolega iz Timocoma odveo u kratki obilazak nekih događanja koji su bili pripremljeni u hotelu (zamjena gume na F1 bolidu, utrke malim autićima i simulacije prevrtanja).

slike...

Poslije ručka smo, u društvu šarmantnih "teta" iz Timocoma Jutte i Isabelle, krenuli u obilazak ostalih događanja, škola sigurne vožnje, karting centar i "fun shop". Škola se odvijala pod budnim okom bivšeg vozača Porsche Carrera kupa, a savjete je u teorijskom dijelu nastave dijelio i aktivni majstor Carrera cupa Christian Menzel.

slike...

Prije ručka (sjećate se, to smo propustili) je bio samo posjet muzeju, pa smo ga posjetili naknadno, nakon obilaska ostalih događanja. A tamo se stvarno ima puno toga zanimljivog vidjeti. Teško je na fotkama doživjeti pravu čar posjeta muzeju.

slike...

DOMJENAK

Kruna cijelog događaja je bio večernji domjenak na kojem je Timocom predstavio online verziju međunarodne burze tereta i tovara TimoCom TRUCK & CARGO®. Red klope, red zabave i dobro društvo, to je dobitna kombinacija. A onda i atraktivna prezentacija. Šteta je jedino što su svi na pozornici pričali samo na njemačkom, pa smo mi koji ne šprehamo njemački, bili uskraćeni za neke informacije. Ali obilje mađioničarskih trikova smo dobro razumjeli. Sve u svemu, zanimljiva i zabavna večer, sve tamo do 1 sat iza ponoći.

slike...

HOTEL

Svakako moram spomenuti i hotel na stazi u kojem smo boravili. U svakom kutku hotela osjeća se blizina auto-moto staze. Točnije, hotel se nalazi na samoj stazi. Možete si samo zamisliti kako to izgleda za vrijeme utrke. Čak se na televizoru u sobi, na jednom od kanala, vrti slika "live" kamera koje stalno prikazuju stazu. Uostalom, najbolje je da pogledate fotke.

slike...

TIMOCOM-ov PRESS MATERIJAL

Manikiranje i stop u boxovima

Špedicijska branša u akciji

Umjesto, kao što je uobičajeno, konkurirati za najbolje ture, prijevoznici Europe su proveli zajednički vikend u nesvakidašnjoj atmosferi. TimoCom RING EVENT 2005. je stvorio okvir za dosada još ne postojećem susretu na Nürburgringu.

Prvi vikend u prosincu 2005. će otpremnicima i prijevoznicima ostati u sasvim posebnom sjećanju. Iz cijele Europe su došli najvažniji zastupnici europske prijevozničke branše na Nürburgring da bi sudjelovali na TimoComovom RING EVENTu 2005. - susretu struke sasvim osobite vrste. U dva programa puna akcija, prijatelji motornog sporta neobično su se dobro proveli: U okviru sigurnosnog treninga za vožnju uz upute majstora Carrera cupa Porsche Christiana Menzela, učesnici su doživjeli poseban trening za opasne situacije na mokrom asfaltu. Na primjer u simulatoru centrifugalne moći ili kod različitih tehnika kočenja i reakcije, mnogi sudionici su brzo "spoznali" svoje granice. Onaj tko se osjećao već na sigurnoj strani što se tiče tehnike vožnje, jednostavno je uživao u faktoru razonode - na primjer na unutrašnjoj karting stazi, u simulatoru prevrtanja, prilikom promjene guma u formuli ili prilikom razgledavanja Svijeta doživljaja na Nürburgringu. Ono troje koji su ovdje u određenim situacijama bili najbrži, dobili su pehar kao premiju. Ako je netko više volio opuštati se, taj je mogao uživati cijeli dan u wellness workshopu, na primjer prilikom masaže, manikiranja, peelinga ruke, u sauni ili na bazenu.

Vrhunski završetak eventa se održavao navečer Logistics Night u Dorint Novotelu na Nürburgringu. Poznati čarobnjak Thorsten Strotmann je u svečanoj atmosferi moderirao večer. Magijske majstorije su oduševljavale goste - isto tako kao i dva close up umjetnika koji su u manjem krugu privukli pažnju jer su u pravom smislu riječi puno izvukli iz svoje kutije s vještinama. Kao očarana bila je i zastupnica UNICEFa Editha Pröbstle kada joj je poslovođa TimoComa Jens Thiermann predao ček od 6.000 eura. Taj iznos - koji se sastoji iz pristojbi za prijavu za event i širokogrudnog zaokruženja od strane TimoComa - vrlo će dobro poslužiti Zavodu za pomoć djeci Ujedinjenih nacija UNICEF.

Vrhunac te večeri je bila i prezentacija online verzije međunarodne burze tereta i tovara TimoCom TRUCK & CARGO®. Sudionici u eventu su ekskluzivno imali priliku prvi put baciti pogled na to. Online verzija se trenutačno nalazi u beta test fazi, uvođenje na tržištu je planirano za početak 2006.

Pobuda za organizaciju te velike priredbe - a nema sličnoga u europskoj struci prijevoznika - prije svega bila je volja da se kaže "hvala lijepa" TimoComovim kupcima za vjernost koju su pružali djelomice već nekoliko godina. Istovremeno smo htjeli stvoriti forum na kojem transportni poduzetnici mogu - mada u špedicijskoj svakodnevnici međusobno konkuriraju - izmijeniti iskustva i zajedno provoditi ugodno vrijeme. Ta ideja "networkinga" kao mirno zajedništvo kod svih pozvanih gostiju iz cijele Europa bila je izuzetno uspješna; ukupno oko 200 zastupnika poduzeća iz 18 europskih zemalja se odazvalo TimoComovom pozivu za Nürburgring. Sudionici na eventu su izuzetno uživali u zajedničkom doživljaju u krugu kolega iz struke - a to i za vrijeme aktivnog programa preko dana i prilikom zanimljive noći Logistics Night. Sudionici su koristili priliku međusobno izmijeniti iskustva; poneki slabi kontakt je već sada doveo do novih poslovnih odnosa.

Kao što se može vidjeti iz uvijek pozitivnog feedbacka, očekivanja gostiju su bila više nego ispunjena. Primjerice ovdje želimo citirati samo reakciju gospodina Christiana Wahla, vođe špedicije TIROPATRANSa, međun. špedicija (TimoComov broj kupca 316): "TimoComov event je stvarno bila velika zabava; vrlo smo uživali i u dnevnom i u noćnom programu. U krugu gostiju smo se osjećali vrlo dobro. Zaključili smo interesantne kontakte s kolegama iz struke iz cijele Europe, iz kojih su već sada nastale nove kooperacije."

Kontakt za tisak:

TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Manager Public Relations

Jutta Combüchen

In der Steele 2

D-40599 Düsseldorf

Tel:+49 (0)211-8826-6901

Fax:+49 (0)211-8826-5901

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.timocom.com

OSOBE KOJIMA SE ŽELIM ZAHVALITI

I kako već to uobičajeno radim na kraju - zahvale! Dakle, prvenstveno veliko HVALA kolegici Danieli iz Timocoma, ne samo na pozivu na ovaj događaj, nego i na svemu onome prije, za vrijeme i poslije događaja. Daniela je zasigurno najzaslužnija za odličan odnos prijevoz.hr-a i Timocoma. Nikako ne smijem zaboraviti i njene nadređene koji su odobrili poziv.

Velika zahvala i Danielinom kolegi Christophu na gostoprimstvu i "turneji" po hotelu, ali mu nikada nećemo oprostiti što nam je oteo od stola Juttu i Isabellu za vrijeme domjenka . Nadalje, Jutta i Isabella su iznimno šarmantne i ljupke mlade dame, a dokazale su se i u ulogama naših vodiča kroz event. Dakle cure, možete se zaposliti kao turistički vodiči, ako vam dosadi posao u Timocomu. Ali nemojte pobjeći barem do sljedećeg eventa, možda ću imati sreće pa vas Christoph ostavi kod nas za stolom . I hvala na ugodnom društvu tijekom dana.

Hvala i kolegi Borisu koji je trpio neke moje hirove po putu, pa nam je put na povratku trajao 13 sati umjesto 10-11. A svakako želim i spomenuti novinarku Cristianu iz Rumunjske koja je bila iznimno zabavno i zanimljivo društvo tijekom domjenka.

I još samo mogu reći da se nadam da ovo nije posljednji događaj ovakve vrste na kojem imam sreću sudjelovati.

slike...

Cristiana (novinarka iz Rumunjske), Boris (kolega s putovanja), Mario
Mario

Komentirajte

Ostavili ste komentar kao gost.