Ponuda i potražnja prijevoza

Evo zašto se vlasnik Dogus grupe odlučio ulagati baš u Hrvatsku

on Petak, 16 Svibanj 2014. Posted in Hrvatska

Ferit Sahenk vlasnik je Dogus grupe, međunarodnog konglomerata čiji se godišnji prihodi mjere u milijardama dolara, a u Hrvatskoj ulaže u turizam. Kaže da ga mediji i bankarstvo ne zanimaju.

Iz dinamične Dogus grupe, međunarodnog konglomerata od 200 kompanija sa sjedištem u Istanbulu, stižu najave dvaju novih ulaganja u Dalmaciju, ukupno vrijednih preko 80 milijuna eura. U Zadru, gdje su otkupom vlasničkih udjela od poduzetnika Zdenka Zrilića stekli dvije marine - Borik i Dalmacija, kao Zrilićevi partneri ulaze u projekt preinake zgrade čuvene tvornice Maraska u hotel kvalitete pet zvjezdica.

Druga velika investicija je kupnja luksuznog hotela Villa Dubrovnik od Dragutina Biondića, bivšeg vlasnika Centar banke. Uz sve to Dogus grupa - koja se u Hrvatskoj pojavila tek prije pet godina, te je u relativno kratkom roku postala jedan od najznačajnijih ulagača u hrvatski turizam - podigla je marinu za mega-jahte u šibenskoj Mandalini, gdje također grade hotel kvalitete pet zvjezdica. Već duže vrijeme pokušavaju vlasnički ući u Tankerkomerc, koji ima atraktivnu marinu u središtu Zadra, a sada prolazi kroz postupak predstečajne nagodbe. O daljnjim planovima ulaganja razgovarali smo s Feritom Sahenkom, vlasnikom Dogus grupe, čiji se godišnji prihodi mjere u milijardama dolara, a zapošljava 35.000 ljudi u građevinskoj industriji, bankarstvu, turizmu, nekretninama, trgovini, energetici. Između ostalog, Sahenk je suvlasnik i predsjednik upravnog odbora Garanti bank, druge najveće privatne banke u Turskoj.

Komentari (304)

Komentirajte

Ostavili ste komentar kao gost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala PRIJEVOZ.HR.
Portal PRIJEVOZ.HR zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.Zbog velikog broja komentara portal PRIJEVOZ.HR nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Stanje na cestama

Loading feeds...

Custom Logo Design