Ponuda i potražnja prijevoza

VJESTI HRVATSKA

Nasipi su nakvašeni, stiže novi vodeni val, počela evakuacija

on Nedjelja, 18 Svibanj 2014. Posted in Hrvatska

Velike poplave i dalje haraju Hrvatskom. Najdramatičnije je na krajnjem istoku države te na području Hrvatske Kostajnice i Dvora. U Slavonskom je Brodu vodostaj Save polagano počeo padati.

a sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije održanoj kasno poslijepodne preporučeno je da brodski i stožeri zaštite i spašavanja ugroženih općina pokraj rijeke Save donesu odluke o pokretanju djelomične evakuacije stanovništva jer se noćas očekuje još jedan vodeni val. Riječ je o mogućoj evakuaciji trudnica, majki, djece, ograničeno pokretnih i osoba starijih od 70 godina u zapadnom dijela Slavonskog Broda - uz Savu, te mjestima u prisavskim općinama nizvodno od Slavonskog Broda. Zbog izvanrednog stanja donesena je odluka da sutra nema nastave u osnovnim i srednjim školama u ugroženom području županije. "Gradski i općinski stožeri će donijeti odluku o djelomičnoj evakuaciji.

poplave-sava

Odluka je rezultat mišljenja struke, jer je vrlo teško procijeniti što bi se moglo dogoditi", rekao je župan Danijel Marušić ističući kako nema mjesta panici. Kategorije stanovnika koje će biti evakuirane dobit će jasne preporuke gradskog ili općinskih stožera, rekao je Marušić.

Odluku županijskog Stožera novinarima je obrazložio i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. "Noćas očekujemo još jedan vodeni val. Ovo radimo preventivno poučeni iskustvom nizvodno od Županje, rekao je Jakovina. Kako je ocijenio, sve poduzete mjere zasad daju sigurnost da će svi nasipi izdržati, ali bolje je spriječiti nego liječiti. "Idemo s najugroženijima u djelomičnu evakuaciju, a intenzivno radimo na obrani nasipa od vala koji dolazi", rekao je Jakovina. Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić podsjetio je da je trenutni vodostaj Save metar iznad očekivane najviše razine za koju su projektirani nasipi te da se trenutno radi na mjestimičnom ojačavanju nasipa. Voda je prodrla u industrijsku zonu u Slavonskom Brodu

 

Komentirajte

Ostavili ste komentar kao gost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala PRIJEVOZ.HR.
Portal PRIJEVOZ.HR zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.Zbog velikog broja komentara portal PRIJEVOZ.HR nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Stanje na cestama

Loading feeds...

Custom Logo Design